RADOVEDNOST, GONILO RAZVOJA

Kolumne

­čôů 27.02.2021

Splo┼ína ┼żivljenjska ┼żelja ─Źloveka je ┼żiveti dobro. Toda kaj je dobro, je lahko za vsakega posameznika zelo razli─Źno. Gledano po Maslowu in njegovemu sistemu primarnih pre┼żivetvenih potreb, so lahko na┼íe povpre─Źne ┼żelje hitro potola┼żene. Ko smo na varnem in toplem, s polnim trebuhom, v okolju nam prijetnih ljudi, je na┼í povpre─Źni egos ┼że skoraj pote┼íen. Ampak kaj, ko imamo v sebi ve─Źje ┼żelje.

Neprestano raziskovanje in u─Źenje je znak inteligentih in razmi┼íljujo─Źih ljudi, ki vseskozi i┼í─Źejo napredek in razvoj. Ljudi, ki se ne oklepajo svojih obstoje─Źih dose┼żkov, temve─Ź ┼żelijo naprej, v nove sfere raziskovanja svoje ┼żivljenjske poti oz. dose─Źi v cilje, s katerimi bi ┼żeleli pustiti neko sled, ki bo pripomogla k razvoju in soustvarjanju bolj┼íega jutri. Za to pa je potrebno prese─Źi svoje okvire udobja in se─Źi po raziskovanju novih znanj in svetov.

Iti iz sebe v ─Źasu, ko moramo biti notri. Ko smo omejeni v gibanju in primorani k fizi─Źni stati─Źnosti, je to ┼íe poseben izziv. Hkrati pa prilo┼żnost za raziskovanje svojega notranjega sveta in svojih sposobnosti. Prilika nas izziva, da pregledamo dosedanje procese ┼żivljenja, delovanja, poslovanja, in tudi prehranjevanja ter gibanja. Spra┼íujemo se, kako smo ┼żiveli prej in kako sedaj. Smo zadovoljni s svojo potjo? Kje smo bili do sedaj uspe┼íni in kaj ┼że deluje dobro. Kje lahko kaj izbolj┼íamo? Gotovo lahko kaj izbolj┼íamo. Vedno. Ob taki analizi vsi prej ali slej pridemo do novih sklepov in ciljev, ki jih bomo seveda z gotovostjo uresni─Źevali v prihodnosti. Kaj se zgodi s takimi sklepi, pa je ┼że drugo vpra┼íanje.

Samo za naro─Źnike

┼Że imate ra─Źun? Prijavite se.

Ostale kolumne

VSTOPITE V DOBO PRISTNOSTI

VSTOPITE V DOBO PRISTNOSTI

Vstopite v dobo pristnosti Izzivi, s katerimi se je soo─Źilo ─Źlove┼ítvo v zadnjih dveh letih, so potrdili pomembnost komunikacije na vseh nivojih ÔÇô...

TikTalk EPIZODE

TikTalk EPIZODE

TikTalk epizode DD Studios in beglobal agency (sedaj bold.group) v sodelovanju z ALUMNI Ekonomske fakultete predstavljajo in nadaljujejo TikTalk,...

Komentarji

0 komentarjev

Oddaj komentar

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja