Pogoji poslovanja

Superznamka.si je last podjetja Sellution d.o.o. Spletna stran je razdeljena na prosto dostopne vsebine in vsebine, ki so namenjene zgolj naročnikom na revijo Super znamka oz. spletni portal superznamka.si.

Podatki o podjetju

Sellution d.o.o.
Mlaška cesta 77, 4000 Kranj
Slovenija
DŠ: SI 27659534
Matična številka: 8553360000
E-naslov: info (at) superznamka.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Dostopnost informacij

Sellution d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko), 
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsaka storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
e) pogoje dostave izdelka (revija: način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške dostave (za primer revije), 
g) način plačila in dostave, 
h) časovno veljavnost ponudbe, 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročnina

Prek spletne strani ali na druge načine se lahko naročite na naslednje pakete:

  • Super revija, ki vsebuje 4 tiskane izdaje revije Super znamka letno. Nakup posamezne revije ni možen.
  • Super član, ki poleg navedenega v naročnini Super revija”vključuje tudi dostop do celotne spletne vsebine portala superznamka.si, vključno z ekskluzivnimi vsebinami, namenjenimi samo naročnikom.
  • Super digital, ki vključuje samo dostop do celotne spletne vsebine portala superznamka.si (torej brez tiskane revije), vključno z ekskluzivnimi vsebinami, namenjenimi samo naročnikom.

Naročnina velja 1 leto od dneva plačila. Če naročnik naročnine ne odjavi vsaj 14 dni pred iztekom naročnine, se ta samodejno podaljša še za 1 leto.

Naročnino je možno preklicati kadarkoli z obvestilom Sellution d.o.o., pri čemer pa vračilo plačila za preostanek obdobja naročnine ni možno.

Kupoprodajna pogodba med Sellution d.o.o. in kupcem je na spletni strani superznamka.si sklenjena v trenutku, ko s klikom na gumb zaključi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Sellution d.o.o., kot za kupca.

Načini plačila

Na tej spletni strani je plačilo možno na naslednje načine:

  • s Paypalom na račun podjetja,
  • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron).

Izdaja računa

Sellution d.o.o. po plačilu naročenih artiklov oz. storitev kupcu pošlje račun v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info (at) superznamka.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvoumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Pogoji tiskane revije

Če se naročite na paket, ki vključuje tiskano revijo, boste letno prejeli 4 številke tiskanega izvoda revije Super znamka. Načeloma se trudimo, da so številke enakomerne razporejene prek vsega leta (marec, junij, september in december – do konca posameznega meseca), vendar se lahko zgodi, da bo kakšna številka na vaš naslov prišla hitreje, kot po navadi, ali kasneje. Gre predvsem za povezavo na morebitne dogodke, ki se zgodijo v organizaciji lastnika tega portala ali v povezavi z njim. Naročnik se tako izrecno strinja z gibljivim rokom pošiljanja posameznega izvoda revije in z dejstvom, da datum izdaje naročnik določi povsem po svoji izbiri.

Naročnik prvo revijo prejme po plačilu naročnine. Prva prejeta revija bo tista revija, ki bo prva izdana po datumu plačila.

Pogoji spletne naročnine

Če se naročite na paket, ki vključuje dostop do spletnih vsebine, vam bo dostop omogočen takoj po plačilu naročnine, zaključil pa se bo z iztekom naročnine oziroma (če naročnino odpoveste predčasno) z dnevom njenega preklica.

Cene in reklamacija

Cene naročnin se lahko spreminjajo. Aktualna cena je tista cena, ki je navedena na teh straneh v trenutnu naročila.

Reklamacije so možne na e-naslovu info (at) superznamka.si v skladu z zakonskimi pogoji.

Intelektualna lastnina

Veseli bomo, če boste naše vsebine ocenili kot uporabne. Vseeno pa opozarjamo, da kopiranje ali drugo reproduciranje vsebin na portalu superznamka.si ni dovoljeno brez pisnega dovoljenja Sellution d.o.o. Izjema so krajši citati in sklici, katerih objava je dovoljena brez soglasja Sellution d.o.o., in sicer le ob pogoju navedbe vira z obvezno URL povezavo do spletne strani (vira).

Varstvo osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov je podrobno opredeljeno v naši Politiki zasebnosti.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne strani. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in njeno uporabo. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Sellution d.o.o. spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov, zato se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info (at) superznamka.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Sellution d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Sellution d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Sellution d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Za pravne osebe je pristojno sodišče po sedežu Sellution d.o.o.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Sellution d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.