📅 20.09.2023

Prve modre kavbojke.

Levi`s blagovna znamka pooseblja klasičen ameriški slog v oblačilni industriji. V nošenju jeansa je pravi čas na pravem mestu ujela pionirski duh nošenja tega materiala, od takrat je šla pot le še navzgor, dokler se ni ustoličila v priljubljene, iskane in “must-have” kavbojke. Ko v Sloveniji še ni bilo razmaha trgovin in klasičnega trženga kapitalizma ter smo prebivali v okviru večje socialistične države, se je romalo v Italijo po vsaj kos levisk; nujen kos jeans hlač v garderobi. Zgodba znamke Levi`s se je pričela kot neformalna uniforma pridnih, delovnih Kalifornijcev v modrih hlačah in se je kmalu razširila med vse skupine ljudi, ki poosebljajo neodvisnost in uporništvo. Tudi danes ostaja kot blagovna znamka mnogih generacij, ki v svoji sporočilnosti slavi individualnost, svobodo, suvereno osebno ekspresijo misli in idej.

Vir: unsplash.com

Podjetje Levis Strauss & Co. je prvi kroj kavbojk ukrojilo leta 1873, danes pa je sinonim za “casual” modo za vse generacije – moške, ženske, otroke. Levi`sovi kosi izdelkov (ne samo obleke) se prodajajo povsod po svetu, v mnogih franšiznih trgovinah na frekventnih trgovskih in urbanih točkah – 110 držav po svetu z več kot 50.000 lokacijami je dovolj zgovoren podatek. V samem San Franciscu, Bruslju in Singapurju pa imajo zaposlenih preko 14.000 ljudi, ki skrbijo za strategijo, razvoj in pozicioniranje znamke.

Sleherna znamka zastopa vrednote in Levi`s daje v osredje sočutje, integriteto, izvirnost, pogum, posluh za ranljive skupine ljudi ter skrb za bolj trajnostno naravnan in zeleni planet. Slednja točka, vemo, je za aktualno oblačilno industrijo največji izziv. K priložnosti za boljši planet Levi`s vpeljuje različne rešitve, ki prispevajo k ohranitvi okolja, k čemur vabi tudi same zaposlene, da se v prizadevanjih in z idejami aktivno ter odgovorno vključujejo. Od leta 2016 tako pri podjetju Levi Strauss & co. skrbijo za novo vpeljane projekte s poslanstvom, kot so Screened Chemistry, Water<Less, Worker Well-being, Restricted Substances List, in druge projekte, ki v zastavljeni viziji poslovanja prispevajo k zdravemu planetu in boljši prihodnosti.

Promocija Levi`s je primarno ustoličena na invenciji prvih modrih kavbojk, v svojih bolj ali manj znanih oglasnih kampanjah pa je ta znamka znana predvsem po globalnemu osveščanju v okviru družbeno-odgovornih vsebin. Kot pionirko jo lahko navedemo v okviru kampanj HIV/AIDS. Že leta 1982 je Levi Strauss prispeval prvo donacijo v zvezi s HIV/aidsom, in sicer za prvo kliniko za AIDS na svetu, tj. klinika Kaposi v splošni bolnišnici San Francisco. Skozi leta in desetletja vlogo osveščanja in izobraževanja v zvezi HIV/AIDS-om redno nadaljuje in ostaja nespregledana. Modre kavbojke s prepoznavnim rdečim všitkom, ki ga krasi vtkan logotip, uspešno in vse dobro še naprej! Na še mnoge modre generacije modrih hlač in ostalih artiklov!

Vir: unsplash.com

Vir: Superbrands Worldwide.

Ostali prispevki

VSAKA TOČKA STIKA JE PRILOŽNOST

VSAKA TOČKA STIKA JE PRILOŽNOST

Doslednost v vseh aspektih delovanja znamke – od vizualne podobe, tonalitete sporočil do kakovosti izdelkov ali storitev – je ključna za gradnjo zaupanja. Potrošniki cenijo znamke, ki stojijo za svojimi besedami in izpolnjujejo obljube. Doslednost krepi prepoznavnost znamke in pomaga graditi dolgoročne odnose s potrošniki.

TEMA: AVTENTIČNOST 3. 0

TEMA: AVTENTIČNOST 3. 0

Vstopili smo v tako imenovano obdobje avtentičnosti 3.0, kjer vladajo nova pravila. Če je prvo »revolucijo« pred več kot 15. leti začelo družbeno omrežje, so tudi za drugo delno odgovorna družbena omrežja. Generacija Z je namreč kot prva posvojila platformo TikTok ravno zaradi njenega izpostavljanja avtentičnosti. Popolne kadre z Instagrama so zamenjali nepopolni posnetki kar s telefona. Obraz, poln mejkapa, je zamenjal naraven izgled. Zmage in popolne trenutke so zamenjali tudi padci in neuspehi.

OSREDNJA TEMA: VEDENJSKO V ZNAMČENJU

OSREDNJA TEMA: VEDENJSKO V ZNAMČENJU

Mnoge znamke raje preskočijo proces tega vedenjskega kuhanja in raje skopirajo sestavine skuhane uspešnice. Seveda, lahko se posnema ali ukrade kopijo nekoga/nečesa, a taki pospeški so zgolj pospeški na kratek rok. Nikoli zares ne moreš ukrasti duše že ustvarjene znamke. Ta duša pa je odraz unikatnega vedenja v določenem času, prostoru, vrednot in identitete znamkinih stvariteljev.

GLOBALNI NAVDIH: Kloss. Super modularni pohištveni sistem za odpadke.

GLOBALNI NAVDIH: Kloss. Super modularni pohištveni sistem za odpadke.

Močne inovacije jih nenehno ženejo v razvoj novih, pametnih in okolju prijaznih oblikovalskih rešitev. Tako se je rodila znamka Kloss, ki predstavlja nov modularni sistem pohištva s posodami za domače recikliranje odpadkov, ki so ga med drugim predstavili tudi na Tednu oblikovanja v Stockholmu.

LOKALNI NAVDIH: Papa Juliett Aviation Art. Unikaten dekor.

LOKALNI NAVDIH: Papa Juliett Aviation Art. Unikaten dekor.

Papa Juliett Aviation Art pooseblja pustolovščino letenja, pristno zgodbo podjetja, predanost letalstvu, poklon fascinantni letalski zgodovini, povezanost v unikatnem oblikovanju, ekološko osveščenost. S ponovno uporabo letalskih kosov znamka prispeva k zmanjševanju odpadkov, obenem pa tvori lastnost trajnostnega luksuza.

Komentarji

0 komentarjev

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja