NAVDIH LOKALNO: LUSHNA GLAMPING

Prispevki

📅 08.03.2021

Turizem je nedvomno branža, ki jo je epidemiološko leto še posebej prizadelo, in je bila primorana razmišljati o alternativnih rešitvah. Pri nekaterih se je to izšlo bolje, pri drugih žal manj. A je bilo v osnovi več slednjih; globalna poročila pričajo o kar 80 % padcu turistični dejavnosti. Ker pa se slej ko prej izkaže, da je vsaka slaba stvar tudi za kaj dobra, je potrebno ostati optimističen, predvsem pa osvetljevati dobre zgodbe iz prakse.

Domači turizem je vsaj delno pomagal omiliti lanskoletni udarec in padec, aktualne politične vlade tako pri nas kot po svetu so vpeljevale ukrepe za ponovno oživitev te branže, da bi zaščitile mnoga delovna mesta in podjetja. Vzporedno pa so se ponovno obudili, in celo pohitrili nekateri načrti, ki dajejo podporo trajnostnemu turizmu, in spodbujajo prehod na bolj okolju prijazen turistični sistem. Nasploh so se aktivirala bolj plodna razmišljanja o turizmu za prihodnost.

Lushna glamping je takšen odličen primer. Ne glede na pandemijo zadnjih nekaj let gradi občudovanja vredno zgodbo, koncept. Še zlasti zato, ker se je tega lotila ekipa ljudi povsem entuziastično in v močnem prepričanju v svojo zgodbo. Ustvarili so naravna letovišča z moderno eko konstrukcijo, ki ponujajo nepozabne izkušnje v naravi. Edinstvene eko kabine ustvarjajo sonaravno, okolju prijazno turistično destinacijo, in to na lokacijah čiste in neokrnjene narave, v kateri se lahko ljudje ponovno zlijejo z naravnim okoljem.

Ta edinstveni koncept počitniških izkušenj v naravi, ki se imenuje eksperimentalni ali glamurozni turizem, popularno imenovan glamping, je ustvarila skupina ljubiteljev vsega, kar vleče na prosto in v naravo. Vsak je strokovnjak na svojem področju (bioklimatski arhitekt, lesni gradbenik, strokovnjak za trženje in gostinstvo …), so pravi pustolovci, in verjamejo, da je resnični glamur narava. Prepričani so, da lahko svoje strasti prav tako ali še bolje izživiš v neposredni naravi. Svojo pozornost so upravičeno poželi že v tujih medijih, in z velikim zadovoljstvom tujih turistov.

Tudi v zimskem času ne počivajo, zaradi česar so nas pritegnili k pisanju tega članka. Glamping je namreč v zadnjih letih poleti vse bolj priljubljena odločitev za sprostitev. Lushna glamping pa svojo idilo in izkušnjo v naravi ponuja tudi v mrzlih in idilično snežnih mesecih.

Ostali prispevki

GLOBALNI NAVDIH: HEYDUDE. Vsestranski.  

GLOBALNI NAVDIH: HEYDUDE. Vsestranski.  

HEYDUDE, ki v ZDA velja za eno najbolj priljubljenih in najbolj zaželenih znamk čevljev, je prišla tudi v Slovenijo. Maja so jo predstavili v ljubljanskem BTCju, sama znamkina filozofija pa je že omrežila prve navdušene uporabnike in kupce.

LOKALNI NAVDIH: Balkan Campers. Ljubezen in mir!

LOKALNI NAVDIH: Balkan Campers. Ljubezen in mir!

Balkan Campers je izviren retro koncept, ki ohranja kulturno dediščino. Je strasten v prizadevanjih, da se ohranja planet srečen in nedotaknjen. Spodbuja popotnike, da ga ohranjajo čistega in nedotaknjenega. Rad išče in raziskuje kraje z dušo in nedotaknjeno naravo…

Komentarji

0 komentarjev

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja