PROFIL ZNANEGA POTROŠNIKA: VID VALIČ.

14.04.2023 | Aktualno, Profil

Znamke osmišljajo svet. Vsi mi smo vsakodnevni potrošniki. Ni pravilnih odgovorov; so samo iskrena in uporabniška.

Pripravila in spraševala: Ines Markovčič

Uvodni uredniški opis rubrike: Namen rubrike je osvetljevati vplivnost, sporočilnost posameznih znamk (blagovnih, storitvenih). Sleherni od nas je vpet v neko zgodbo, pravljico, koncept, ki ga je pritegnil, s tem, ko uporablja/kupuje določene izdelke določene storitve ter se k njim vsakič znova rad vrača. Ni pravih ali manj pravih znamk; ne želimo biti bitk med znamkami, temveč osvetliti, kako smo na koncu vsi mi takšni in drugačni potrošniki nekih zgodb (znamk). Refleksija filozofije znamk ni samo v imenu in logotipu, ampak tudi ali predvsem v esenci njihove doživljajske, doživete in podoživete izkušnje.

Vid Valič

Zajtrk & kava/čaj:

Dan ponavadi začnem z vodo in sadjem, nato se malo raztegnem, potem pa kakšna jajca na oko in zelenjavo ali pa ovsene kosmiče z oreščki ali ajdovo kašo z zelenjavo ali kvinojo z zelenjavo ipd. Odvisno, ali mi paše sladko ali slano tisti dan. No, pa odvisno od tega, koliko se mi da kuhati tisto jutro. Kave pa, že nekaj časa, ne pijem več. Če potrebujem poživilo, si naredim močno limonado ali pa rdeči čaj “Pu’erh”. Okus ni ravno najboljši, je pa veliko boljše poživilo kot kava… vsaj zame J.


Vozni park:
Trenutno vozim “bendžolo”, letnik 2006, ki jo bom vozil, dokler mi ne bo crknila. Tako navdušen sem namreč nad njo. Pa električno rolko imam. To je bil eden najboljših nakupov,  poleg “bendžole”.


Gel/milo za tuširanje:
Aaam, nekaj naravnega, se mi zdi… ne vem točno, katere znamke je milo, samo vem, kako izgleda etiketa. Pa vem, da ni to ta cenena svinjarija, polna strupenih snovi, ki jo konstantno promovirajo po TV-ju. Moj moto glede nakupovanja je postal: “Če se reklamira na televiziji, potem je strupeno.” Ker znamka, ki ima toliko denarja, da si lahko privošči oglas na TV-ju, skoraj zagotovo niža stroške pri proizvodnji, tako da ne verjamem, da je to, kar prodajajo, tudi dobro za končnega uporabnika.


Telefon:
Kao pametni telefon, ampak sem začel dvomiti vanj, glede na to, da po približno 3 letih crkne, če ga posodobim. Ali pa podjetja namenoma izdelujejo tehnologijo, ki ne zdrži več kot 3 leta, zato da bi si povišali profit. Ampak to je pa že teorija zarote, a ne.


Najljubši trgovec:
Ljubljanska tržnica in trgovina Od zrna do Zrna. Odlično sadje, odlična zelenjava in odlični, kvalitetni, okusni ter predvsem užitni proizvodi.

Najljubša kavarna:
A je “Patrick`s Irish Pub” kavarna? Vem, da lahko dobiš kavo tam, samo še nikoli nisem videl koga, ki bi jo naročil.


Najljubša restavracija:
Hm, kateri bi naredil reklamo? Nobeni, ker še v nobeni nisem jedel zastonj (smeh). Kavarna Zvezda je včasih imela tudi Bistro, ki ga zelo močno pogrešam.


Najljubša/želena destinacija/počitnice:
Najraje grem na Kanarske otoke ali še kam dlje. Južna Amerika me še čaka, pa kakšni valovi v Indoneziji tudi. Tale korona, brezsramna, mi je preprečila potovanja, tako da nameravam to popraviti v naslednjih letih.


Najljubše tuje mesto:
Maribor! Sej se hecam, no. Zelo lepe spomine imam na El Cotillo, ampak zares še nimam najljubšega tujega mesta, ker jih moram še kar nekaj obiskat.

Najljubše domače mesto:
Poleg Ljubljane, je to tudi Slovenska Bistrica, ker je bila moja mami tam rojena.


Morje ali hribi:
Morje, s pogledom na hribe.

 
Šport:
Surfanje, košarka, odbojka na mivki, boks in norčevanje. Slednje je pri meni postalo že šport.


Glasba:
Rock, rap, heavy metal, reagee, ska, mogoče kakšen fajn pop komad. V bistvu imam rad vse žanre razen narodno zabavne in turbo folk muzike. Pri teh dveh žanrih se nekako ne morem vživeti v glasbo.


Zavarovalnica/e:
Mi konstantno pobira denar, pa zaenkrat še nič ni šlo narobe, da bi jo potreboval. Ampak zagotovo mi bo z največjim veseljem pokrila vso škodo, če bo nastala. Baje so zavarovalnice vedno poštene in nikoli ne iščejo lukenj v svojih policah.


Naj oblačila:
Bombažna, svilena, viskozna in malo usnjena Pa vedno čim bolj barvita, samo v mejah normale, da ne izgledam kot klovn tik pred nastopom.

Vid Valič na turneji po Sloveniji: Strast, dojenček in rompompom – komedija, ob kateri se boste vsi spomnili na lepe trenutke iz otroštva, starševstva (tudi, če še niste starši), obdobja korone in seksa pred, med in po nosečnosti. Vsi datumi predstav na: https://vidvalic.si/. Vabljeni!

Komentarji

0 komentarjev

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja