Video strategija za B2B podjetja

Aktualno, Tema

📅 20.07.2021

Uvodna misel uredništva

Pomen video vsebin se izpostavlja bolj kot kadarkoli. Čeprav se zdi, da vemo že vse o tem in da je seveda smiselno, če že ne nujno, razmišljati tudi o videu, se hkrati tudi zdi, da veliko reči pri tovrstnih razmislekih ostajajo kot neznanke v samoumevnem. Vsebine so živa stvar; enako velja za izbor kanalov, preko katerih jih prenašamo, pretakamo, sporočamo. Ni enotnih receptov; so le težnje k enotnim razmislekom. To še vedno ne pomeni, da je smiselna končna ukinitev ostalih, tudi offline strategij, saj tudi slednje v poplavi vseh predstavljajo ključno, če ne odločilno dopolnilo sporočenega. Zgodovina razvoja medijev in kanalov sporočanja potrjuje, da z razvojem in nadgradnjo novih kanalov obstoječi nujno ne zamrejo. Je pa potrebno in smiselno v disperziji vseh možnosti izluščiti koktajl tistih kanalov, ki bodo sinhrono in komplementarno funkcionirali.

Video strategije in video trženje so aktualni razvojni parameter 21. stoletja. Bolj kot kadarkoli se eksponentno razvijajo in predstavljajo samoumevno orodje v trženjskih strategijah. K razgrnitvi nekaterih ključnih vprašanj in dilem vas vabimo k prebiranju misli, napotkov in izkušenj strokovnjaka, ki se s tem dnevno ukvarja in je po svoji profesiji odličen obrtnik, računalničar, fotograf, oblikovalec. Uroš Rojc vam v nadaljevanju razgrinja mini učbenik svojih ključnih misli iz praktičnih izkušenj, če se kot podjetje video vsebin že lotevate ali premišljujete, da je morda skrajni čas, da z njimi tudi vi pričnete.

Rast B2B trženja

Uroš Rojc

Leta 2005 je bil na spletu objavljen prvi YouTube video posnetek. V letih, ki so od njega minila, je spletni video doživel pravo eksplozijo. Danes si vsak dan ogledamo več kot eno milijardo ur video posnetkov na YouTube kanalih. Spletni videi, ki segajo od video vsebin o mačkah do komičnih oddaj in video posnetkov z navodili za uporabo ali sestavo nekega produkta, imajo različne namene. Tržniki so to upoštevali, pravzaprav kar 83 %* tržnikov meni, da so video vsebine ravno zdaj pomembnejše kot kadarkoli prej.

Če ste B2B podjetje, ste verjetno opazili rast B2B video trženja. Toda, kako ga pravilno izvajati in ali je video trženje v B2B podjetjih sploh vredno uporabljati? Zgolj ena video vsebina na spletni strani ali na drugih portalih najbrž ne bo dovolj za občutno večjo spremembo. Potrebno je razmisliti in skovati načrt, kako zastavljene cilje doseči in na kakšen način bo s pomočjo video vsebin komunikacija s strankami presegla konkurenco ter pospešila prodajo izdelka ali storitve.

… VEČ V REVIJI SUPER ZNAMKA … NAROČI SE NA REVIJO

Samo za naročnike

Že imate račun? Prijavite se.

Podobne vsebine

TEMA V ZNAMČENJU: Maxi/minimalizem znamk.  “Less is more” ali “More is more”? Pa ja, prag iz 20. v 21. stoletje nas je zbudil v konceptih...

OSEBNOST ZNAMK, DRUGIČ

OSEBNOST ZNAMK, DRUGIČ

Kaj je tisto, kar kreira polje trdne osebnosti znamke v vedno dinamičnem okolju delovanja trga in poslovnega sveta?

TEAL PODJETJA

TEAL PODJETJA

V Teal podjetjih se top down management zamenja s samoorganiziranimi teami, kjer imajo kompetence prednost pred statusom.

Komentarji

0 komentarjev

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja