Profil znanega potrošnika: Ana Praznik

1.08.2021 | Aktualno, Profil

profil ana praznik
Katere znamke osmišljajo svet Ane Praznik?

Uvodna misel urednice:

Znamke osmišljajo svet. Vsi mi smo vsakodnevni potrošniki. Ni pravilnih odgovorov, so samo iskrena in uporabniška.

Namen rubrike je osvetljevati vplivnost, sporočilnost posameznih znamk (blagovnih, storitvenih). Slehernik od nas je vpet v neko zgodbo, pravljico, koncept, ki ga je pritegnil, s tem ko uporablja/kupuje določene izdelke ali se poslužuje določenih storitev ter se k njim vsakič znova rad vrača. Ni pravih ali manj pravih znamk, tudi ne želimo biti bitk med znamkami, temveč osvetliti, kako smo na koncu vsi mi takšni in drugačni potrošniki nekih zgodb (znamk). Refleksija filozofije znamk ni samo v imenu in logotipu, ampak tudi ali predvsem v esenci njihove doživljajske, doživete in podoživete izkušnje.

Zajtrk & kava/čaj: Za zajtrk si sploh med tednom rada privoščim kosmiče, ki jih nadgradim z  Malincinimi “namazi” indijskega oreščka, dodam goji jagode, kakšno žličko domače marmalade za sladkost in obvezno grški jogurt. Med vikendom, ko imamo družinske zajtrke, pa si privoščimo tudi kakšno omleto s svežo bio zelenjavo.
Kadar imam obdobje pitja kave, je to zagotovo Barcaffè, tu in tam pa si jutro popestrim in presekam rutino s kavo ali črnim čajem iz Ruande. S tem me zalaga moj brat, ki pogosto potuje tja.

Vozni park: Trenutno vozim Renault Megane Grandtour, ki pa bo, ko bo oddelal svoje, zamenjan s kakšnim električnim ali hibridnim vozilom. Se mi zdi pomembno, da na vse možne načine pripomoremo k bolj zelenemu načinu bivanja na Zemlji.

Gel/milo za tuširanje: Skupni imenovalec naše družine je zagotovo suha koža. Vsi trije smo ji podvrženi, zato uporabljamo Mixa olje za tuširanje, prav tako losjon za telo. Skrb za kožo je izjemnega pomena.

Telefon: Hja. Večne borbe imam s telefoni. Kot da me ne marajo. Zdržijo slabi dve leti, potem pa gre počasi vse po gobe. Trenutno uporabljam Samsung Galaxy S9, za katerega sem si ravno kupilo dodatno 64 GB sd kartico, ker mi zmanjkuje prostora.

Najljubši trgovec: Ker smo zelo izbirčni pri sestavinah, jih tudi iščemo tam, kjer jih ponujajo. Doma ne jemo mesa in ugotovila sem, da imajo v Hoferju izjemno, raznoliko ponudbo nemesnih izdelkov. Tako, da največkrat zaidemo kar tja.

Najljubša kavarna: To je zagotovo Gramofonoteka v Mariboru. Dopoldan odlična kavica, zvečer pa izjemen izbor vrhunskih kraft piv, ki jih obožujem.

Najljubša restavracija: Pri nas doma se vsak dan kuha. Moj Peter je pravi masterchef in jemo res raznoliko hrano. Tako da, kadarkoli gremo jest v restavracijo, smo ponavadi razočarani. Sploh, ker mnogi chefi, kuharji še vedno ne vedo, kaj nemesnega bi pripravili vegetarijancem. Si pa tu in tam privoščimo razvajanje v restavraciji Mak.

Najljubša želena destinacija/počitnice: Želim si obiskati južno Ameriko. To je na moji listi želja. Kdaj se bo uresničila, pa vprašanje.

Najljubše tuje mesto: Navdušena sem na Rigo in Vilno. Izjemna akrihtektura in mesti, kamor se bom zagotovo še vrnila.

Najljubše domače mesto: Zagorje ob Savi in Maribor. Klišejsko, vem. Ampak je res. Dom je pač dom.

Morje ali hribi: Morje je prva izbira in takoj za njim so hribi.

Šport: Absolutno. Šport me spremlja že od malih nog in ne znam si predstavljati življenja brez miganja.

Glasba: Glasba je hrana za mojo dušo.

Naj oblačila: V oblačilih se rada počutim udobno, hkrati pa želim, da določeni kosi malo izstopajo. Imam pa zelo rada posebne uhane. In Manca Grubič s svojo blagovno znamko Manca narejeno s srcem zadovolji še tako zahteven okus.

profil ana praznik

Komentarji

0 komentarjev

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja