📅 14.03.2022

Kam gre kreativnost, so se spraševali minulo jesen predsednik letošnje SOF žirije in izvršni kreativni direktor, Luna\TBWA, Janez Rakušček, predsednik STP in kreativni direktor, Herman & partnerji, Uroš Goričan, komunikacijska strateginja in kreativna direktorica, Ana Ivandić, ki zadnja leta od blizu spremlja odločitve žirije SOF, ter kreativna strateginja Websi digitalne agencije leta, DROM agency, Milena Jakovljević. Prav je, da se v prvi triadi polnega zagona letošnjega leta spomnimo na par premislekov.

Plodna diskusija o pomenu kreativnosti – ne samo v tržnem komuniciranju, ampak v celovitem marketinškem spletu, je potekala pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ debata). Udeleženci pogovora so odprli marsikatera vprašanja: Ali so oglasi boljši kot program? Kaj je sploh še danes smešno? Ali smo bili v preteklosti bolj pogumni? (op. pri snovanju oglasnih sporočil) Ka je sploh še merilo učinkovitosti? Kaj bo zagotovo delovalo?

Govorci so v debate podali zelo zanimive premisleke o današnjem delovanju stroke, ki narekuje esenco današnje in bodoče kreativnosti. Drži, veliko težje je danes priti do pozornosti in kreativnosti. V razpršenosti se lahko mnoge zgodbe izgubijo v površnosti. Nekaj v teh procesih strokovnega delovanja nedvomno velja (in strinjam se popolnoma z enim od govorcev, ki je to pogumno osvetlil), da je bila morda napaka v postopnem distanciranju medijskega planiranja od kreativnega ustvarjanja v agencijah. Ne gre samo za dobro razumevanje briefa, ampak tudi medijev, kanalov, v katere plasiraš kampanje, zgodbe.

Ostali prispevki

TRENDI: AI v industriji ur

TRENDI: AI v industriji ur

EveryWatch je nova in edina globalna spletna platforma, ki temelji na umetni inteligenci, namenjena tako profesionalcem v urarski industriji kot vsem običajnim uporabnikom, kupcem in ljubiteljem ur. Ponuja celovit pregled…

BESEDA USTANOVITELJA: Začne se z razumevanjem, da vsaka interakcija šteje

BESEDA USTANOVITELJA: Začne se z razumevanjem, da vsaka interakcija šteje

Kot strokovnjak za mreženje dobro vem, da je za vzpostavitev trajnih odnosov ključnega pomena iskrenost in zaupanje. Če se zavedamo, da ne želimo ob sebi neavtentičnih oseb, zakaj bi potem pričakovali, da bodo potrošniki navdušeni nad blagovnimi znamkami, ki ne izražajo pristnosti?

Kako torej znamke in osebnosti lahko ohranijo to polje avtentičnosti?

Komentarji

0 komentarjev

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja